Wat zijn de voordelen van een koudschuim matras?

2 min read
koudschuim matras

Heb je wel eens zelf een matras geprobeerd uit te zoeken? Dan is het je ongetwijfeld opgevallen hoe vreselijk veel keuze er is. Het is bijna vervelend om een keuze te moeten maken. Daarom moet je je verdiepen in de opties. Het koudschuim matras is tegenwoordig bijvoorbeeld erg populair aan het worden. Lees hier of dit matras bij je past.

koudschuim matras

Wat is nu eigenlijk een koudschuim matras?

Koudschuim is een materiaal dat gemaakt wordt van Polyurethaan. Consumenten denken vaak dat koudschuim koud is. Dit is echter niet het geval. Koudschuim heeft van nature een open celstructuur. Dit zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen. De open celstructuur zorgt dat het materiaal uitstekend ventileert en vocht goed opneemt. Koudschuim kent een zeer lange levensduur. Kuilvorming komt bij koudschuim dan ook niet voor. Goede koudschuim matrassen gaan lang mee en hebben een hoog corrigerend vermogen.

Aangepast aan je lichaam

Wat koudschuim dus zo goed maakt is dat het zich aanpast aan je lichaam. Je hoeft niet bang te zijn voor een kuil in je matras na een aantal jaren want het schuim corrigeert zichzelf ook weer als je opstaat. Daarom is koudschuim uitermate geschikt voor mensen die niet altijd in dezelfde houding slapen. Het matras past zich immers toch aan. 

koudschuim matras

Als je het warm hebt

Voor wie het koud heeft gedurende de nacht is dit niet het beste matras. Heb je het echter snel warm? Dan is dit het matras voor jou. Het ventileert namelijk heel goed waardoor je ook op een warme nacht gewoon koel blijft.