Wat maakt NEO bijzonder en misschien ook een interessante belegging?

NEO gaat voor het ontwikkelen van een platform van slimme bezittingen. Slimme bezittingen (smart assets) zijn een combinatie van slimme contracten met digitale goederen die in de blokketen worden vastgelegd. Het platform maakt het mogelijk om op een gemakkelijke manier digital assets te registreren, uit te geven en te verhandelen.

Digitale goederen bestaan in de vorm van elektronische informatie en met de NEO blockchaintechnologie worden ze gedecentraliseerd en omgezet in unieke, transparante, traceerbare digitale eigendommen die direct verhandelbaar zijn.

De blockchain technologie ondersteunt verschillende lagen van digitale bezittingen en het gebruik van digitale certificaten die door de wet worden beschermd. Voor meer ingewikkelde scenario’s kunnen ontwikkelaars gebruik maken van de slimme contracten en de virtuele machine voor verdere programmering van bepaalde eigenschappen van de betreffende slimme bezittingen.

De NEO blockchain smart contract  technologie is Turing Complete. Je kunt in feite meer dan alleen slimme bezittingen ontwikkelen en uitgeven, maar ook decentrale applicaties. Het is daarom niet zo vreemd dat NEO (voorheen Antshares) een Chinese Ethereum wordt genoemd.

Deze bijnaam is een vereenvoudiging van de zaken. NEO heeft een aantal probleempunten van Eterheum goed geanalyseerd en op basis daarvan een verbeterde smart contract machine ontwikkeld. De blokketen is veel beter schaalbaar, Quantum computing proof, sneller en heeft een effectievere manier geïmplementeerd voor de manier waarop GAS wordt berekend en verwerkt voor het uitvoeren van de contracten.

Bovendien ook werd gekeken naar het Fabric project van Hyperledger. NEO is dan ook afgestapt van de traditionele consensus algoritmes (Proof-of-Work, Proof-of-Stake) en heeft een unieke consensus algoritme ontwikkeld, de distributed Byzantine fault tolerance algoritme (dBFT) die veel minder energie vereist dan Ethereum en andere blokketens. De slimme contracten zijn ook geheel compatibel met alle geavanceerde programmeertalen en zal makkelijk met andere blokketens kunnen communiceren.

NEO kopen doe je bij Bitvavo