Waarom BKB handig kan zijn

2 min read

BKB staat voor basiskennis boekhouden en is een korte opleiding die je kunt volgen bij Fabius opleidingen. In 10 weken volg je de opleiding BKB waarvan het opleidingsniveau vergelijkbaar is met mbo 2. Je betaalt voor de opleiding BKB nog geen 600 euro en je kunt bovendien een deel hiervan in sommige gevallen terugkrijgen van de belastingdienst. Het diploma dat je kunt halen is erkend door de Associatie van Examinering. Je hebt dus een waardevolle bijdrage voor op je cv en het is niet eens duur voor een opleiding. Bovendien kun je de opleiding BKB goed combineren.

Tijd naast je studie

Je hoeft namelijk maar tien lessen te volgen: iedere week is dat één les. Die les duurt drie uur en je mag zelf kiezen of je dit in de ochtend of in de avond wil doen. De avondlessen duren van 19 tot 22 uur en de ochtendlessen van 9 tot 12 uur. Die tijden zijn overal hetzelfde. De lesdagen kunnen wel verschillen per locatie. Er zijn 50 leslocaties van Fabius waar je de opleiding BKB kunt volgen, dus dat scheelt ook in je reistijd overwegingen. Naast je lessen zul je huiswerk moeten maken, maar je houdt hiernaast voldoende tijd over voor je sociale leven, je familie of zelfs een baan.

Hoog slagingspercentage

Het slagingspercentage bij Fabius opleidingen ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Daarom is het dus een goede keus om je BKB opleiding bij Fabius te volgen. De kans dat je slaagt is dan groter. Je wordt goed voorbereid op het examen BKB zodat je dit met een voldoende kunt afronden en je diploma kunt ontvangen. Je vindt alle details over de opleiding, leslocaties, startdata en kosten op deze pagina.