Voordelen van vijgen

2 min read

De teelt van vijgenbomen is tegenwoordig behoorlijk populair. De boom die vijgen produceert, is erg geliefd omdat hij veel vitamines bevat die goed zijn voor het lichaam en waarvan wordt aangenomen dat hij ook verschillende gezondheidsproblemen kan behandelen. Aanvankelijk werd dit fruit geïmporteerd uit het buitenland, zoals Saoedi-Arabië, maar de laatste tijd geven mensen er de voorkeur aan om hun eigen fruit te kweken, hetzij met potplant media of rechtstreeks in hun tuin. Deze vezelrijke vijgenboom blijkt vele soorten te hebben. Wat echter het voorkeurstype is geworden, is het type Jordan-vijg. Jordan vijgen zijn favoriet omdat ze zoet geel vruchtvlees hebben en in elk seizoen geplukt kunnen worden.

Kenmerken van rode en gele vijgen

Een ander type vijg dat veel wordt verbouwd, is rode vijg. Rode vijgen hebben een zoete smaak en rood vruchtvlees. De variëteiten van Red Palestine, Red Russian, Blue Giants, Red Libyans, Brown Turkeys en vele andere variëteiten uit verschillende landen. Er is ook een gele vijg die bekend staat om zijn honingachtige vloeistof in het vlees. De vrucht is groen als hij jong is en wordt geel als hij rijp is. Er zijn verschillende soorten gele vijgen, waaronder groene Jordan-vijgen, alma, syirian long, witte genua, JH adriatic en lidusrt white.

Kenmerken van paarse vijgen, zwarte vijgen en jumbo-vijgen

Naast rode en gele vijgen zijn er ook paarse vijgen. Deze vrucht heeft een verfrissend aroma en ook de smaak van het vruchtvlees is heerlijk. Het is echter vrij moeilijk om paarse vijgen te krijgen. Deze vrucht, die is geclassificeerd als een zeldzame vrucht, is te vinden in de vijgenrassen van sultana, paarse jordan en Ngerone. Zwarte vijgen en jumbo vijgen zijn soorten vijgen die op de markt te vinden zijn. Zwarte vijgen hebben zoet vruchtvlees met zwarte vruchtkleur, terwijl jumbo vijgen vijgen zijn die de grootste maat en het zwaarste gewicht hebben in vergelijking met andere soorten vijgen. Er zijn zelfs jumbo vijgen die meer dan 100 gram wegen. Vijgenbomen worden momenteel met succes in verschillende landen gekweekt. Om aan de klimatologische omstandigheden in zijn habitat te voldoen, wordt de vijgenboom geplant in een kas met gereguleerde temperatuur- en vochtigheid omstandigheden.