BHV verplicht voor elk bedrijf!

2 min read

Heeft u een eigen bedrijf of werkt u bij een bedrijf en heeft u geen/weinig gediplomeerde BHV’ers? Het is voor elk bedrijf is BHV verplicht, het is een eis die de overheid stelt aan uw bedrijf. Dat BHV verplicht is is niet omdat ze de bedrijven gewoon willen pesten. Er zit wel degelijk een reden achter, het is namelijk voor de veiligheid van het personeel. Wanneer er iets gebeurd binnen het bedrijf is het wel zo prettig voor het personeel dat er minimaal 1 persoon maar het liefst meerdere personen weten wat ze moeten doen en hoe ze op de situatie moeten reageren. Dat BHV verplicht is is dus helemaal niet zo gek. Het is gewoon voor de veiligheid van iedereen.

Wat u leert op een BHV verplicht cursus

De regel BHV verplicht is niet zomaar bedacht, u leert bij een BHV verplicht cursus de volgende dingen :  

  • U leert hoe u een kleine brand kunt blussen, en waar u tijdens het blussen op moet letten.
  • U leert hoe u het beste een (bedrijfs)pand kunt evacueren/ontruimen, dit doet u namelijk door eerst iedereen op een veilige manier het pand te laten verlaten, wanneer u er zeker van bent dat iedereen het pand heeft verlaten gaat u samen met de andere BHV’ers ( mits die aanwezig zijn ) het pand controleren op eventueel overgebleven personen.
  • Ook leert u het behandelen van lichte tot zware verwondingen.
  • Als laatste krijgt u natuurlijk ook een training in hoe u in bepaalde situaties rustig blijft.                       

“BHV verplicht” is natuurlijk niet voor niets ingesteld. Meld u nu aan voor een BHV cursus en haal dit jaar nog uw BHV diploma!