BHV cursus

2 min read

Een BHV cursus volgen kan veel voordelen opleveren. Je kunt gebruik maken van je BHV cursus als mooie aanvulling op je cv. Dat levert profijt op als je zoekt naar een nieuwe baan, maar ook als je bij een vrijwilligersorganisatie werkzaam bent komt een BHV cursus uit. Wie een BHV cursus volgt kan als BHV’er in een organisatie worden ingezet. Je bent dan verantwoordelijk voor het geval dat er een noodsituatie zich voordoet. Soms zijn er meerdere BHV’ers tegelijkertijd aanwezig en soms ook noodzakelijk.

Basis en herhaling

Je kunt een basis BHV cursus volgen en dat is vaak, vooral in kantoren, al voldoende. Je behaalt voor de BHV cursus een certificaat en daarna zul je jaarlijks een herhalingscursus BHV moeten doen. Dit is om te voorkomen dat je kennis en vaardigheden verouderen of wegzakken. Behalve de basis BHV cursus zijn er ook andere trainingen te volgen. Bijvoorbeeld voor een hoofd BHV of ploegleider BHV. Met een ploegleider BHV cursus kun je de BHV’ers in je bedrijf of organisatie aansturen.

Hoofd of ploegleider

Een hoofd BHV cursus leidt je op tot hoofd BHV strategisch of hoofd BHV operationeel. In deze functies kun je weer ploegleiders BHV aansturen. De BHV cursus voor hoofd strategisch of hoofd operationeel zijn ieder net iets anders. De tweede richt zich met name op de communicatie als het gaat om BHV vaardigheden en taken, de eerste houdt zich meer bezig met plannen en rapporteren. In een BHV cursus leer je levensreddende handelingen en het communiceren als het gaat om noodsituaties. Dit gaat bijvoorbeeld over alarmeren en ontruimen.